بهترین چشم مصنوعی

بهترین چشم مصنوعی در ایران و دنیا

 

چشم مصنوعی آکریلیک حفره‌دار

در گذشته چشم مصنوعی از جنس شیشه ساخته می‌شد. شیشه ماده ای خوب و سازگار با بدن برای ساخت چشم مصنوعی بود اما دو مشکل اصلی داشت: 1- قابلیت ساخت به روش قالبگیری نداشت 2- شکننده بود (چشم مصنوعی شیشه ای گاهی درون حدقه میشکند). اما در عوض بسیار سبک بود که از بسیاری جهات مفید است. با پیشرفت علم، شیشه به عنوان ماده اصلی ساخت چشم مصنوعی به دلیل معایبی که گفته شد، کنار گذاشته شد و آکریل (PMMA) یا "پلی‌متیل‌متاکریلیت" جایگزین آن شد. چشم مصنوعی آکریلیک بر خلاف شیشه شکننده نیست و همچنین امکان ساخت به روش قالبگیری  را داراست. اما یک عیب بزرگ دارد: "سنگین است"

         

                                                     

چشم مصنوعی شیشه‌ای

 

چشم مصنوعی آکریلیک معمولی

 

ما در کلینیک تخصصی چشم مصنوعی ماهان بخشی داریم بنام بخش تحقیق و توسعه (R&D)که در این بخش روی ساخت چشم مصنوعی‌های جدید تر و همچنین تجهیزات مرتبط فعالیت میکنیم. یکی از این پروژه‌ها که تقریبا از ۵ سال پیش هسته اصلی تحقیقات و آزمایشهای ما قرارگرفته است، ساخت نوعی چشم مصنوعی آکریلیک با وزن بسیار کمتر از پروتزهای معمولی است که تحت عنوان «چشم مصنوعی آکریلیک حفره‌دار» معرفی کردیم. این طرح با شماره (100534) در اسفند 1398 به ثبت اختراع رسیده، تست شده و بیماران می‌توانند استفاده کنند. در حقیقت این نوع چشم مصنوعی که جدیدترین نوع چشم مصنوعی در دنیاست، هم خواص چشم مصنوعی‌های شیشه‌ای را دارد و هم خواص چشم مصنوعی های آکریلیک. یعنی هم مانند آکریلیک قابلیت ساخت به روش قالبگیری دارد و هم نشکن است، از طرفی مانند شیشه بسیار سبک است.

این نوع چشم مصنوعی برای بیماران با شرایط زیر قابل استفاده است:

-         بیمارانی که حجم اربیت (کاسه چشم) آنها زیاد است

-         بیمارانی که از وزن و سنگینی چشم مصنوعی خود ناراضی هستند

-         بیمارانی که به علت بزرگ و سنگین بودن چشم مصنوعی، دچار زخم یا التهابات مکرر حدقه میشوند

-         بیمارانی که افتادگی پلک دارند

-         بیمارانی که از حرکت کم چشم مصنوعی خود ناراضی هستند

توجه داشته باشید جهت استفاده از این نوع چشم های مصنوعی لازم است حتماً توسط ما معاینه و ارزیابی شوید. گاهی بسیاری از این مشکلات بدون تغییر چشم مصنوعی و صرفاً با تغییرات جزئی بر روی چشم مصنوعی خود شما قابل اصلاح است.

 

 

صفحه در دست تعمیر است

  • آیا باید چشم مصنوعی را درآورده و شستشو دهم؟

           بله، به علت رسوب پروتئین‌های اشک بر سطح پروتز لازم است به صورت منظم پروتز را از چشم خارج کرده و شستشو دهید. برای شستشوی چشم مصنوعی از شامپو بچه و آب ولرم استفاده کنید. بتادین رقیق شده نیز گزینه مناسبی برای شستشوی چشم مصنوعی است. دقت فرمایید به هیچ عنوان از الکل و مشتقات الکل جهت شستشوی چشم مصنوعی آکریلیک استفاده نکنید.

 

  • آیا چشم مصنوعی حرکت دارد؟

    حرکت چشم مصنوعی به عوامل زیادی وابسته است اما به طور کلی حرکت پروتز منوط به وجود ایمپلنت درون حدقه می‌باشد. اگر ایمپلنت حرکت مطلوبی داشته باشد و همچنین چشم مصنوعی نیز مطابق با اصول علمی ساخته شود، حرکت بسیار مطلوب خواهد بود.

     

  • آیا عمل پین‌گذاری را جهت حرکت بهتر چشم مصنوعی پیشنهاد می‌کنید؟

    خیر، متاسفانه به علت وجود شواهد و مقالات تایید شده مبنی بر افزایش میزان عفونت و ترشحات در بیمارانی که از پین استفاده می‌کنند، امروزه این عمل به ندرت و تنها در موراد خاص صورت می‌گیرد.

     

  • آیا لازم است هنگام خواب چشم مصنوعی را در بیاورم؟

    این موضوع کاملاَ به میزان راحتی شما وابسته است. اگر در زمان خواب با استفاده از چشم مصنوعی احساس ناراحتی می‌کنید می‌توانید قبل از خوابیدن پروتز را از چشم خارج کنید. این موضوع در بیمارانی که از اسکلرال‌شل (پروتز یک لایه برای بیمارانی که تخلیه نکرده‌اند) استفاده می‌کنند رایج‌تر است. اما توصیه ما بر این است اگر هنگام خواب مشکل خاصی ندارید حتما با چشم مصنوعی بخوابید زیرا عدم وجود چشم مصنوعی برای چندین ساعت ممکن است عوارضی همچون چسبندگی پلک‌ها، افتادگی پلک‌ها یا افزایش میزان ترشحات در پی داشته باشد.

     

  • آیا پلک‌ها در زمان خواب با استفاده از چشم مصنوعی بسته می‌شوند؟

    بسته شدن یا نشدن پلک‌ها در زمان خواب ممکن است به عواملی وابسته باشد. مهمترین عامل پروتز می‌باشد. اگر پروتز بزرگ باشد مانع از بسته شدن پلک‌ها می‌‍‌‌‌شود. از دیگر عوامل می‌توان به اختلالات ساختاری پلک‌ها، ضعف پلک‌ها یا خشکی سطح چشم مصنوعی اشاره کرد. در صورت وجود هرکدام از این موارد باید جهت رفع این موضوع اقدام نمود. البته باز ماندن پلک‌‌ها در حد 1mm طبیعی است.

     

  • آیا بعد از گذاشتن چشم مصنوعی باید از قطره استفاده کنم؟

    معمولاَ افرادی که از پروتز استفاده می‌کنند ترشحات اشکی نیز دارند. از آنجاییکه پروتز یک جسم خارجی است و نیاز به اشک بیشتری جهت روانکاری و مرطوب نگاه داشتن آن لازم است، توصیه می‌شود از قطره های اشک مصنوعی بدین منظور استفاده شود.

     

  • آیا گذاشتن چشم مصنوعی باعث عفونت حدقه نخواهد شد؟

    با پیشرفت علم مواد و مطالعات پزشکی فراوان در این زمینه امروزه چشم مصنوعی ‌ها اگر خوب طراحی و ساخته شوند کاملاَ سازگار با بدن بوده و امکان وجود عفونت در اثر وجود چشم مصنوعی تقریباَ به صفر رسیده است. اما ممکن است به علت وجود یک سری عوامل خارجی نظیر آلودگی محیط، تحریک در اثر لمس کردن با دست آلوده، استفاده از لوازم آرایشی نامناسب یا حتی ناسازگاری فیزیولوژیکی تعداد بسیار اندکی از بیماران، مقداری ترشحات یا عفونت در چشم دیده شود که با برطرف شدن عامل به وجود آورنده و تجویز قطره‌های لازم قابل درمان است.

     

  • چه زمانی باید چشم مصنوعی را تعویض کنم؟

    عمر مفید چشم مصنوعی به عوامل زیادی بستگی دارد. نوع مواد و متریال مصرفی، متد ساخت پروتز، شستشوی مرتب پروتز، شرایط جوی، میزان حساسیت بافت‌های بدن و ترشحات در پی آن از جمله مهمترین عواملی هستند که بر عمر یک پروتز می‌توانند تاثیرگذار باشند. اما به طور معمول عمر یک پروتز از 4 الی 15 سال می‌باشد. پس از اتمام عمر مفید چشم مصنوعی، میزان ترشحات و التهاب حدقه و پلک‌ها افزایش می‌یابد و لازم است چشم مصنوعی تعویض گردد. این زمان در کودکان به علت رشد بدن متفاوت است و حتماَ باید متناسب با میزان رشد، چشم مصنوعی نیز بزرگ شود.

     

  • آیا با چشم مصنوعی می‌توان ورزش یا کار کرد؟

    اگر ضعف شدید پلک دارید ورزش نکنید زیرا ممکن است به علت شل بودن پلکها پروتز ناخوداگاه در اثر فعالیت شدید از چشم خارج شود. کار کردن در محیط آلوده و پرگرد و غبار توصیه نمی‌شود. در صورت الزام حتماَ از عینک محافظ استفاده گردد. زمان شناکردن از عینک شنا استفاده کنید. استحمام یا شستشوی صورت بلامانع است.

     

  • چه زمانی باید به پروتزیست (اکولاریست) مراجعه کنم؟

    سعی کنید به فواصل زمانی منظم به کلینیک مراجعه کنید. پروتزیست چشم مصنوعی شما را از لحاظ وجود عفونت و ترشحات بررسی کرده و در صورت لزوم پروتز را پولیش می‌کند. این کار باعث صیقلی و براق شدن چشم مصنوعی شما می‌شود.

     

  • چه زمانی باید به جراح مراجعه کنم؟

    در صورت بروز مشکلاتی از قبیل درد منتشره در سر و پیشانی یا وجود عفونت‌های شدید به جراح چشم مراجعه کنید. همچنین از آنجاییکه شما تنها با یک چشم قادر به دیدن هستید حتماَ در فواصل زمانی کوتاه جهت معاینه چشم سالم به چشم پزشک مراجعه نمایید.

     

  • آیا چشم مصنوعی شکستنی است؟

    خیر، پروتزهای این مرکز کاملاَ نشکن می‌باشد اما توصیه اکید می‌شود از افتادن پروتز جلوگیری کنید زیرا ممکن است باعث به وجود آمدن خط و خش‌های ریز بر روی پروتز گردد که مقدار ترشحات چشم را بیشتر می‌کند.

  • قیمت چشم مصنوعی چقدر است؟

    برای بیماران مختلف با شرایط متفاوت، چشم مصنوعی‌های متفاوت استفاده می‌شود. بر همین اساس قیمت چشم مصنوعی پس از معاینه دقیق به بیمار اعلام میگردد.

  • تخصص شما چیست؟

    متخصصین این مرکز فارغ التحصیل رشته ارتز و پروتز (اعضای مصنوعی و وسایل کمکی) و عضو سازمان نظام پزشکی هستند. توجه داشته باشید برای سفارش چشم مصنوعی فقط به مراکز معتبر مراجعه فرمایید و قبل از سفارش چشم مصنوعی حتماً پروانه فعالیت آن مرکز از وزارت بهداشت را رویت فرمایید.

 

  • آیا شما برای ساخت چشم مصنوعی قالبگیری می‌کنید؟

    بله. امروزه استفاده از چشم مصنوعی آماده به علت عوارض بسیار، منسوخ شده است. قالبگیری در کلینیک چشم مصنوعی ماهان با روش جدید انجام می‌شود و در صورتی که شرایط پلکها و حدقه دچار ناهنجاری خاصی نباشد، ما تطابق چشم مصنوعی و چشم طبیعی شما را تضمین می‌کنیم.

 

  • پالیش چشم مصنوعی چیست؟

    وقتی چشم مصنوعی درون چشم قرار می‌گیرد، با گذشت زمان املاح و آلودگی بر روی سطح چشم مصنوعی رسوب می‌کند همچنین در اثر شستشوهای مکرر، سطح چشم مصنوعی دچار خط و خش های ریز می‌شود که منجر به کدر شدن سطح پروتز می‌شود. ما به وسیله دستگاه و متریال مخصوص رسوبات و خراشیدگیهای سطح چشم مصنوعی را رفع میکنیم. به این فرایند پالیش میگویند که به طور کلی هر یک سال یک بار لازم است انجام شود. با پالیش چشم مصنوعی میزان ترشحات به طور محسوس کاهش می‌یابد.

 

  • ساخت چشم مصنوعی چقدر طول می‌کشد؟

    مدت زمان ساخت چشم مصنوعی برای افرد مختلف متفاوت است. برای بیمارانی که از شهرستان یا کشورهای خارجی جهت ساخت چشم مصنوعی به مرکز ما مراجعه می‌کنند، امکان ساخت یک روزه چشم مصنوعی وجود دارد. اما حتماً قبل از مراجعه به مرکز با ما تماس بگیرید. 02166889076

 

چشم مصنوعی در آینده

پروتز های مدرن : نابینایی ازجمله آسیب‌هایی است که فارغ از صدمه‌ای که به ظاهر چهره افراد و زیبایی وارد می‌کند، بخشی از توانایی‌های افراد را به شدت تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و بسیاری از افراد مبتلا به این عارضه ناگزیر خواهند بود تا پایان عمر با اتکا به عصا یا کمک دیگران به زندگی خود ادامه دهند.

از همین‌رو همواره دانشمندان و پزشکان درصدد یافتن راه‌هایی جهت بازگرداندن تمام یا بخشی از بینایی افراد نابینا به آنها بوده‌اند. پیش‌تر و در زمان‌های قدیم چشم‌های مصنوعی از چربی، استخوان، طلا، تیتانیوم و عاج ساخته می‌شدند و صرفا استفاده از آنها برای بازگرداندن زیبایی به افراد بود اما اخیرا دانشمندان استرالیایی ادعا کرده‌اند که مراحل اولیه ساخت‌نوعی چشم مصنوعی را که قابلیت دید برای افراد نابینا ایجاد می‌کند، پشت‌سر گذاشته‌اند و تا مرحله آزمایش نهایی این چشم 2سال بیشتر فاصله ندارند.دانشمندان ریز‌تراشه‌های بسیار کوچکی ابداع کرده‌اند که گفته می‌شود قادر خواهد بود به نابینایان تصاویری شطرنجی از دنیای پیرامون خود ارائه دهد. مطالعات و تحقیقات برای ساخت این ریز‌تراشه 10سال به‌طول انجامیده اما ساخت آن یک سال زمان برده است.

ریز‌تراشه‌های دوربین‌دار، عامل بینایی

این ریز‌تراشه توسط پروفسور گرگ سوانینگ، استاد دانشیار دانشگاه نیوساوت‌ولز استرالیا و تیم محققان همراه وی ساخته شده است. سوانینگ و تیمش هدف از ساختن این ریز‌تراشه 5میلیمتری را کاشتن آن در چشم نابینایان جهت کمک به مغز در تفسیر پیام‌هایی که توسط دوربین این زیرتراشه ارسال می‌شود، عنوان کرده‌اند. به گفته محققان، یک دوربین کوچک که در میانه یک عینک تعبیه شده تصویر را می‌گیرد و آن را به ریزتراشه کاشته شده در چشم انتقال می‌دهد.

این ریزتراشه با تحریک سلول‌های شبکیه چشم تصویری از محیط اطراف فرد نابینا را ارائه می‌کند. ولی مانند چندین محصول کاشتنی دیگر که تاکنون در سراسر دنیا طراحی شده این سیستم، بینایی طبیعی را باز نمی‌گرداند و مانند آنکه عکس‌های قدیمی روزنامه را چندین برابر بزرگ کنیم تنها تصویری شطرنجی از واقعیت را به فرد نابینا می‌دهد.

سپس این تصویر به مجموعه‌ای از تصاویر ساده شطرنجی تبدیل می‌شود تا مجموعه‌ای از خطوط و لبه‌ها را فراهم کند. بدین ترتیب افرادی که قدرت بینایی کم دارند یا نابینا هستند قادر خواهند شد مسیر خود را پیدا کنند.هنوز تا بازگرداندن بینایی طبیعی راه درازی در پیش است. ولی این وسیله ممکن است برای آنهایی که بینایی خود را به‌دلیل بیماری از دست می‌دهند فراهم‌کننده کمک‌های حیاتی باشد. در سال‌های اخیر نیز تلاش‌های علمی و پزشکی برای بازگرداندن بینایی افراد نابینا انجام گرفته بود.

چشم مصنوعی الکترود‌دار

در حدود یک دهه قبل نیز گروهی از چشم‌پزشکان انگلیسی موفق شدند با استفاده از فناوری نوآورانه چشم مصنوعی، قدرت بینایی را به نابینایان بازگردانند. چشم‌پزشکان بیمارستان مورفیلدز‌آی لندن که یکی از بهترین کلینیک‌های چشم‌پزشکی در این کشور است این فناوری نوآورانه را روی دو بیمار نابینا، آزمایش کردند و در هر دو مورد به نتایج رضایت‌بخشی دست‌یافتند. این دو بیمار کاملا نابینا بودند و از یک بیماری ارثی رنج می‌بردند که به شبکیه چشم آسیب می‌رساند و آن را تخریب می‌کند.

اکنون با کمک این فناوری این نابینایان می‌توانند بدون هیچ کمکی حرکت کنند و اشیاء را تشخیص دهند. این فناوری که آرگوس2 نام دارد می‌تواند در مدت 3سال آینده در دسترس تمام نابینایان قرار گیرد.استفاده از این تکنیک نیازمند عمل جراحی است. در این عمل جراحی یک پلاک فلزی باریک مجهز به حدود 60 الکترود به عقب چشم پیوند زده می‌شود. یک دوربین ویدئویی کوچک که روی یک عینک آفتابی نصب شده است، تصاویر را به الکترودها ارسال می‌کند. این الکترودها از طریق اعصاب بینایی با مغز اتصال برقرار می‌کنند.به گفته این محققان انگلیسی فناوری آرگوس2 بینایی کامل را به بیمار بازنمی‌گرداند اما می‌تواند بینایی پایه را که به کمک آن می‌توان تفاوت نور و تاریکی را تشخیص داد به فرد بیمار بازگرداند.نمونه قبلی این چشم مصنوعی با نام آرگوس1 در سال 2002 برای نخستین‌بار در چشم یک زن 64ساله آمریکایی پیوند زده شد.

این زن که از 21 سالگی به بیماری تخریب شبکیه مبتلا و از 50سالگی کاملا نابینا شده بود در این خصوص گفته بود: الان می‌توانم در خروجی اتاق را پیدا کنم، با نوه‌ام بازی کنم و به تنهایی به مرکز خرید بروم. زمانی که به نیویورک رفتم توانستم مجسمه آزادی را تشخیص دهم و در پاریس به تماشای برج ایفل رفتم. اکنون می‌توانم وقایعی را که در پیرامونم اتفاق می‌افتند احساس کنم.در نمونه اول این چشم مصنوعی تنها 16 الکترود استفاده شده‌بود درحالی که در نسل دوم این فناوری 60 الکترود به کار رفته است.

ایمپلنت برای بازگرداندن بینایی

در سال گذشته نیز خبری انتشار یافت مبنی بر اینکه دانشمندان یک ایمپلنت چشمی را ابداع کرده‌اند که در یک کارآزمایی به 3 بیمار نابینا امکان داده است تا اشکال و اجسام را در طول روزهای درمان ببینند. در این خبر به نقل از دانشمندان بیمارستان چشم توبینگن در آلمان اعلام شده‌بود که این وسیله ممکن است در طول 5 سال آینده به‌طور معمول برای درمان برخی از انواع نابینایی‌ها به کار رود. کارشناسان نتایج این بررسی را فوق‌العاده توصیف کرده بودند و گفته بودند این وسیله که توسط پژوهشگران آلمانی تولید شده است، می‌تواند نهایتا زندگی‌ 200هزار نفر در سراسر جهان را تغییر دهد که دچار نابینایی ناشی از یک بیماری تحلیل‌برنده چشم به نام رتینیت پیگمنتوزا هستند. این وسیله – که ایمپلنت زیرشبکه‌ای خوانده می‌شود- زیر شبکیه چشم قرار داده می‌شود و مستقیما با جایگزین کردن گیرنده‌های نور که در نتیجه بیماری از بین‌ رفته‌اند عمل می‌کند. این تراشه پس از مرحله شناسایی نور، از کارکردهای طبیعی پردازش تصویر چشم استفاده می‌کند تا تصویر دیداری پایداری ایجاد کند.

عمل تخلیه و  ایمپلنت حفره چشمی (Enucleation & prosthesis Implantation)

متاسفانه در بعضی موارد به علت: ضربهعفونتناهنجاریهای مادرزادی, و یا بیماری های اکتسابی؛ فرد یک چشم خود را از دست میدهد. در این موارد هدف چشم پزشک احیای ظاهر فرد با استفاده از پروتز متحرک است. در سال های اخیر کاشت پروتزهای متخلخل کروی باعث نتایج بهتر و عوارض کمتر در جراحی کاشت پروتز در کاسه چشم شده است.

دو ماده رایج پروتز ها پروتزهای متخلخل کروی شامل هیدروکسی آپاتیت و پلی اتیلن می باشد. معمولا این مواد در داخل نسوج خود بیمار یا بافت دهنده قرارگرفته و پس از تخلیه چشم, داخل کاسه چشم کاشته می شوند. سپس عضلات خارج کره

کلینیک چشم مصنوعی ماهان

چشمی روی آن دوخته می شوند تا باعث حرکت طبیعی پروتز شود.  بعد از فروکش کردن التهاب پروتز چشم مصنوعی روی آن گذاشته می شود.

هیدروکسی اپاتیت چیست؟

هیدروکسی آپاتیت نوعی ایمپلنت چشمی است که به جای چشم تخلیه شده قرار میگیرد و حفره چشمی را پر میکند. هیدروکسی آپاتایت ترکیبی با فرمول Ca5(PO4)3OH با وزن مولکولی  31/502 دارای 89/38% کلسیم و 5/18% فسفر می باشد. بافت ساختمانی هیدروکسی آپاتیت شباهت زیادی به بافت ساختمانی استخوان Ca5(PO4)3OH دارد .

بررسی های قبل از عمل

بیماری که برای پروتز چشم ارجاع میشود, باید تحت معاینه کامل چشم پرشکی قرار گیرد. چشم سالم با بیومیکروسکوپ معاینه می شود. شدت بینائی اندازه گیری می شود. حرکات چشم و قسمت خلفی چشم ارزیابی و بررسی می شود. بررسی حرکات چشم مبتلا اهمیت دارد زیرا مشخص کننده میزان حرکات پروتز در آینده است. علاوه بر این برسی ملتحمه ( پرده شفاف پوشاننده سطح چشم) مهم است.  بیماری که دارای میزان زیادی اسکار (نسج جوشگاهی) در ملتحمه باشد ممکن است نیاز به پیوند بافت مخاطی داسته باشد تا بتواند پروتز کاشته شده را به خوبی بپوشاند.

عمل جراحی

مثل سایر موارد جراحی بیمار باید یکی دو ساعت قبل از عمل در بیمارستان حاضر شود. بعید نیست که لازم باشد تا بیمار شب بعد از عمل نیز در بیمارستان بماند. متخصص بیهوشی, قبل از عمل راجع به بیهوشی با بیمار صحبت میکند و به سوالات شما پاسخ می دهد. عمل 1تا 2 ساعت طول می کشد و چشم شما با پانسمان حجیم پانسمان می شود. چند روز بعد پانسمان برداشته میشود.

مراقبت های بعد ار عمل

     چند روز اول بعد از عمل بیمار باید استراحت  کند. چون طی چند روز اول پس از عمل پانسمان برداشته نمیشود, دور از انتظار نیست که بیمار پس از عمل درد شدیدی داشته باشد. به این دلیل پزشک پس از عمل ضد درد و ضد تهوع خوراکی تجویز می کند. علاوه بر این به مدت یک هفته آنتی بیوتیک خوراکی نیر میدهد. پس از باز کردن پانسمان از بیمار خواسته میشود که به مدت 3 تا 4 هفته روزی  2-3 بار پماد آنتی بیوتیک داخل چشم عمل شده بگذارد. برای جلوگیری از چسبیدن پلک ها به بافت های زیرین، داخل پلک ها کانفورمر (پوسته پلاستیکی) گذاشته میشود. پس از فروکش کردن التهاب یعنی حدود 6 تا 8 هفته بعد بیمار نزد اکولاریست (سازنده چشم مصنوعی) فرستاده می شود تا چشم مصنوعی نهائی ساخته و کارگذاشته شود.

عوارض

عمل تخلیه چشم خیلی بی خطر است و بندرت بیمار دچار عوارض می‌شود. عوارض شایع‌تر شامل: خونریزی, عفونت, اسکار,  تورم طولانی, درد, باز شدن زخم و نیاز به عمل جراحی بیشتر است

در عکس فوق پروتز 6 هفته بعد از عمل هیدروکسی گذاشته شده است و همانطور که مشاهیده میفرمایید پروتز به هیچ وجه در چهره فرد جلب توجه نمی‌کند.

فرم تماس

نظرات خود را با ما در میان بگذارید

ارتباط با ماهان

بلوار کشاورز - بین کارگر و جمالزاده

ساختمان پزشکان بهار (پلاک 340) طبقه سوم واحد 13

تلفن : 66889076     66581258-021

موبایل: 09128357509

 

JoomShaper